Agenda
Webinar sobre com les ciutats poden fer front als residus alimentaris
Projectes de Cremona, Sabadell i Leiria en el marc d'UrbanWINS
Segons la Comissió Europea, es generen anualment uns 88 milions de tones de residus d'aliments amb uns costos associats estimats en 143 milions d'euros. Segons la FAO, fins a un terç de tots els aliments es fa malbé o es malbarata abans de consumir-los, o es perd tot el menjar a la cadena de subministrament.
Algunes de les ciutats del projecte europeu UrbanWINS han decidit respondre a aquest problema i afrontar els residus d'aliments com a part de les seves accions pilot.
L'ICLEI i les ciutats d'UrbanWINS han organitzat aquest seminari per presentar algunes de les iniciatives que s'estan duent a terme per minimitzar els residus d'aliments. El programa és el següent:
11.00. Benvinguda i introducció
Meritxell Díaz, Àrea de Comunicació del Secretariat Eureopeu d'ICLEI
11.05. Per què volem lluitar contra el malbaratament alimentari
Hanne Heymans, Coordinador de projectes de FoodWIN
11.25. Cremona i la lluita contra els residus alimentaris: millora de la recuperació i donació d'excedents alimentaris i promoció de compres informades
Martina Macconi, Directora del projecte UrbanWINS de l'Ajuntament de Cremona
Francesca Federici, sòcia fundadora d'EStà i experta en política alimentària
11.45. Sabadell i el seu programa de prevenció de residus d'aliments
Anna Puiggros, Cap de projectes del Departament d'Innovació de l'Ajuntament de Sabadell
12.05. Leiria i la seva guia per a la reducció de residus alimentaris
Margarida Morais, Tècnica superior de Medi ambient al municipi de Leiria
12.20. Debat i conclusions
Us podeu registrar en el següent enllaç.