Notícies
Publicada la Guia d’ambientalització de menjadors col·lectius 2020
Actualització de l’eina per la contractació de serveis de menjadors col·lectius i serveis de càtering
La Generalitat de Catalunya ha actualitzat la Guia d’ambientalització de menjadors col·lectius, una eina per la contractació de serveis de restauració, per gestors i responsables de servei, així com el personal i les persones usuàries. La guia es centra en l’ambientalització de les activitats i processos d’un servei de restauració, considerant tres àmbits d’influència: el consum de recursos i la generació de residus, els consums energètics i d’aigua derivats de l’ús dels espais i el transport de productes i de personal.
La guia proposa criteris ambientals a incorporar en els plecs tècnics, diferenciant entre:
- L’origen i la qualitat dels aliments
- La prevenció de pèrdues i malbaratament dels aliments i la gestió de residus
- L’equipament i la maquinària
- La comunicació i la formació
- Les tasques de neteja
Els criteris varien en funció de la tipologia del servei, i s’especifiquen per cafeteries sense cuina o amb cuina, restaurants, autoserveis, menjadors amb microones i nevera, càterings i màquines expenedores.
Com a annex s’adjunten consells de bones pràctiques ambientals adreçades a gestors, personal i persones usuàries. També s’adjunta informació sobre aliments d’agricultura ecològica, i informació detallada referent a l’origen i qualitat dels aliments, i referent a ecoetiquetes.
La guia es pot descarregar aquí: https://contractacio.gencat.cat/ca/principis/contractacio-estrategica/guies-contractacio-estrategica/