Notícies
Coneix les 40 bones pràctiques de Contractació Pública Sostenible de la UNEP
Implementació global de la CPS a través del Programa de les Nacions Unides per al Medi Ambient
Ja està disponible el suplement de la publicació "L'Estat Global de la Contractació Pública Sostenible (CPS) 2017" que recull 40 fitxes dels països participants: Alemània, Antigua i Barbuda, Argentina, Àustria, Bèlgica, Brasil, Canadà, Colòmbia, Costa d'Ivori, Croàcia, Dinamarca, Espanya, Eslovàquia, Estats Units d'Amèrica, Finlàndia, França, Hongria, Indonèsia, Irlanda, Israel, Itàlia, Japó, Líban, Malàsia, Mèxic, Mongòlia, Països Baixos, Noruega, Paraguai, Perú, Polònia, República de Corea, República Dominicana, República Txeca, Suècia, Suïssa, Singapur, Uruguai, Xile i Xina.
Aquestes fitxes, redactades entre el juny i setembre de 2016, descriuen l'estat actual de les polítiques de CPS, les activitats, els programes i els sistemes de seguiment i avaluació. Concretament es divideixen en 6 seccions:
- Adquisicions al govern nacional (valor estimat de la despesa total de compra del govern central).
- Marc normatiu (informació sobre polítiques i lleis de CPS amb enllaços).
- Marc institucional (entitats públiques responsables del disseny, implementació i compliment de les polítiques de CPS).
- Abast, objectius i prioritats (aspectes i objectius de sostenibilitat que cobreix cada govern nacional).
- Activitats d'implementació (activitats i projectes implementats per fomentar la CPS).
- Seguiment i avaluació (marcs de supervisió i avaluació de CPS).
- Indicadors (objectius i finalitats aconseguides en termes d'implementació de la CPS).
Tal i com apunta el pròleg de la publicació, actualment la rellevància de la CPS com a eina estratègica per impulsar la sostenibilitat i transformar els mercats ja no es qüestiona. Del que es tracta és d'assegurar que estigui millor integrada en les polítiques governamentals i d'augmentar el treball en xarxa per accelerar la transició envers la CPS i garantir la plena participació de les economies emergents en aquest moviment global.
L'informe es pot descarregar (en anglès) del Knowledge Hub de la plataforma Sustainable Consumption and Production que forma part del Programa de les Nacions Unides per al Medi Ambient.