Notícies

Coneix l'Atles de Biodiversitat de Barcelona!

11/03/2019

Identifica quins són els arbres dels carrers, les plantes de parcs i jardins i els ocells que hi fan niu

Atles

Ja està disponible al web d'Ecologia Urbana l'Altes de la Biodiversitat de Barcelona! Un inventari que mostra algunes de les dades més rellevants de la biodiversitat de Barcelona: els arbres dels carrers de la ciutat; els parcs, els jardins, les places i les espècies vegetals que hi viuen; i els ocells que que fan niu a la ciutat. L'Atles mostra un mapa de la ciutat de Barcelona dividit pels 73 barris que permet fer cerques de cadascun dels elements, de forma independent o conjunta, mitjançant la selecció de diferents capes d’informació. A escales grans es mostren els barris i el nombre d'elements a cadascun d'acord amb els temes seleccionats; i, a escales petites, es mostren els elements de forma individualitzada: arbres viaris, espais verds i quadrícula d'aus. 

Concretament el mapa identifica:

  • Els arbres de la ciutat: s’hi recullen els més de 200.000 arbres que hi ha als carrers. Es poden seleccionar un per un i així conèixer el tipus d’espècie, el nom comú i científic i les seves característiques principals. També es pot fer una selecció per espècies i saber quantes n’hi ha, i també per barris.
  • La flora i vegetació dels espais verds: al mapa, s’hi poden localitzar els parcs i jardins principals de la ciutat així com els grans espais verds. Dins d’aquestes zones, hi ha una gran riquesa de flors, arbres, plantes i altres elements vegetals. En clicar en cada espai verd, es pot saber quines espècies vegetals hi ha i, de cada espècie, se'n pot conèixer el nom i les característiques principals. També se'n pot fer una selecció i veure com es reparteixen per la resta d’espais de la ciutat. Es pot conèixer el nombre total d’espècies per barri, així com seleccionar per espècie i saber on les podem trobar.
  • Els ocells nidificants de la ciutat: Seleccionant aquesta capa es pot saber quins ocells nidifiquen als arbres de la ciutat a partir d’un estudi que els classifica segons quadrats UTM (Universal Transverse Mercator). Es pot veure quines espècies habiten als barris, així com seleccionar per espècie i saber on les podem trobar.De cadascuna de les espècies, també se n’explica el nom comú i científic i una descripció general de les característiques. Podrem identificar l’espècie per la il·lustració que l’acompanya.

L’Atles té la vocació de créixer amb altres capes d’informació, com ara: papallones, vertebrats i hàbitats d’interès, etc.

Font i més informació al web Altes de la Biodiversitat de Barcelona.

 

Subscriu-te al bulletí!

Aquí et pots subscriure al Butlletí Ajuntament + Sostenible