Agenda
Cicle de jornades de fusta constructiva
Certificacions ambientals de la fusta FSC i PEFC
S'inicia la primera de les jornades dins un nou cicle que organitza el Col·legi d'Arquitectes de Catalunya, junt amb Profusta, sobre la fusta constructiva.
L'interès de les darreres jornades organitzades per AuS i Profusta obre aquest material i la creixent demanda de construccions en fusta que hi ha actualment, han fet iniciar un cicle perquè els professionals coneguin amb més detall aquest material per construccions saludables, sostenibles i d’alta eficiència energètica, des de la fusta d’origen a la seva aplicació constructiva, passant per tot el procés de disseny, càlcul, transport, muntatge i acabats.
En aquesta primera jornada es donarà a conèixer els valors de les certificacions ambientals de la fusta, i la necessitat com a tècnics prescriptors de conèixer el seu funcionament per així poder exigir-les en els projectes en fusta.
El programa és el següent:
- 18:30h: Presentació i benvinguda a càrrec de Toni Escudé, vocal de la junta de AuS
- 18:35h: Introducció: la fusta com a estratègia de la sostenibilitat a l’edificació, a càrrec de Gerardo Wadel, arquitecte, soci fundador de Societat Orgànica:
- Com s’avalua la sostenibilitat a l’edificació.
- El Canvi climàtic i les solucions en fusta.
- Petjada ecològica i cicle de vida de la fusta.
- Comparatives entre la construcció amb fusta i altres sistemes.
- Certificacions ambientals i la fusta
- 19:00h: Presentacions: les certificacions ambientals den la fusta, a càrrec de Gonzalo Anguita, director executiu de FSC, i Robert Roch, responsable de desenvolupament a PEFC:
- El fantasma de la desforestació
- Normativa europea.
- Per què certificar els boscos i el seu procés de certificació.
- Com buscar, demanar i identificar la fusta certificada en els projectes.
- 20:00h: Exemples d’empreses que ofereixen fusta certificada, Sergi Sebastia, adjunt de gerència a SEBASTIA FUSTERS i Nestor Piris, delegat comercial d’Egoin a Catalunya.
- 20:30h: Torn de preguntes
L’accés és gratuït, però per motius d’aforament podeu fer la vostra inscripció al següent enllaç. En cas que no pugueu assistir, podreu veure el vídeo de la jornada o bé seguir-la en directe a través de l’streaming del COAC.