Notícies
Celebrades les sessions de treball del Programa per un Ajuntament Neutre en Carboni
L’objectiu del Programa és accelerar la reducció de les emissions de GEH de l’activitat pròpia de l’Ajuntament per fer front a l’emergència climàtica
L’Ajuntament de Barcelona fa anys que treballa en la descarbonització, tant a nivell de ciutat com de l’activitat municipal. Amb el Programa per un Ajuntament Neutre en Carboni (PANC) l’Ajuntament es fa responsable de la seva contribució a la situació d’emergència climàtica i assumeix la seva responsabilitat per actuar amb l’exemple. El principal objectiu del PANC és, doncs, accelerar la reducció de les emissions de gasos d’efecte hivernacle de l’activitat pròpia de l’Ajuntament en línia amb els compromisos de ciutat.
Amb aquest programa es vol aglutinar totes les iniciatives que incideixen positivament en la reducció d’emissions de gasos d’efecte hivernacle de les activitats pròpies de l’Ajuntament, recopilant els projectes de descarbonització en marxa o previstos, compartint experiències entre totes les àrees de l’Ajuntament i identificant conjuntament les barreres a la descarbonització, per ajudar a superar-les.
La identificació d’aquestes actuacions s’està fent conjuntament amb els districtes, gerències i ens dependents i s’agruparan segons els següents àmbits d’actuació:
- Edificis
- Flotes (pròpies i de subcontractes) i desplaçaments
- Serveis a la via pública (enllumenat, semàfors, fonts, escales mecàniques i ascensors)
- Obres (redacció de projectes i execució)
- Esdeveniments (cultural i esportius)
- Serveis d’alimentació, càtering i vènding
- Altres serveis i subministraments (neteja i recollida de residus, serveis al núvol, etc.)
A aquests àmbits d’actuació s’hi afegirà l’àmbit transversal que inclourà les actuacions relatives al coneixement, comunicació i formació.
És per això que durant aquest mes de novembre s’han dut a terme quatre sessions de treball amb els tècnics municipals dels diferents àmbits d’actuació amb un doble objectiu: per una banda, donar a conèixer el PANC, i per l’altra, fer dinàmiques participatives per recollir els projectes i licitacions que ja s’estan fent i que contribueixen a la reducció d’emissions, identificar les barreres a la descarbonització i proposar les actuacions que es podrien arribar a fer si la manca de pressupost no fos una limitació.