Notícies

Ajuts a la rehabilitació d’edificis 2019

04/04/2019

Eina per millorar la sostenibilitat i l'eficiència energètica dels immobles

 

Ajuts_rehabilitacio

El Consorci de l’Habitatge de Barcelona ha publicat la convocatòria d’ajuts a la rehabilitació d’habitatges de 2019. Conscient de l’impacte de les polítiques de rehabilitació sobre la qualitat de vida de les persones, l’Ajuntament de Barcelona ha intensificat el seu esforç per impulsar la renovació d’habitatges i edificis. Per això, durant l’any 2019, ofereix subvencions per rehabilitar l’interior dels habitatges i els elements comuns dels edificis, així com per millorar l’eficiència energètica dels immobles.

L’Ajuntament aposta per la rehabilitació com una eina per abordar desigualtats  socials i millorar la qualitat de vida. Així mateix, promou el desenvolupament de polítiques de transició energètica que permetin a la ciutat reduir la dependència dels combustibles fòssils, disminuir les emissions de gasos amb efecte d’hivernacle i disminuir les emissions de contaminants atmosfèrics. També pretén fomentar l’activitat econòmica local del sector vinculat a la rehabilitació i garantir la qualitat i seguretat del patrimoni arquitectònic.

La convocatòria general de 2019 d’ajudes a la rehabilitació dels elements comuns dels habitatges s’ha dotat d’un pressupost de 13,7 milions d’euros destinats a subvencionar diferents tipus d’actuacions en els edificis:

  • Patologies estructurals dels edificis.
  • Obres no estructurals en façanes, patis, celoberts, mitgeres, escales i vestíbuls.
  • Obres d’accessibilitat, com ara instal·lar ascensors.
  • Suprimir barreres arquitectòniques.
  • Instal·lacions generals comunes.
  • Retirar elements obsolets, com pot ser el fibrociment.
  • Instal·lacions d’aigua directa.
  • Estalvi energètic i sostenibilitat, que inclou actuacions passives, actuacions actives, i cobertes verdes.
  • Programa de cohesió social.
  • Programa de conjunts urbans d’especial interès que inclou: Turó de la Peira, Sud-oest del Besòs, Baró de Viver, l’àrea de conservació de Sant Ramon (al districte de Ciutat Vella), l’illa delimitada pels carrers Viladomat, Gran Via de les Corts Catalanes, Calàbria i Diputació, i els àmbits on s’implanti el programa de les superilles.

Pel que fa als ajutsa la rehabilitació d'edificics per a comunitats, les actuacions actives que impliquin la reducció de consum energètic mitjançant la producció d’energia amb fonts renovables, la subvenció serà del 50% amb un topall de 3.500 € per habitatge i, respecte les cobertes verdes, la subvenció serà del 40%, amb un topall de 30.000 €.

Font i més informació al web d'Ecologia Urbana i l'Habitatge.

Subscriu-te al bulletí!

Aquí et pots subscriure al Butlletí Ajuntament + Sostenible